MENÜ

Durum Buğdayının Getirdiği Sağlık Şimdi Tüm Sofralarda!

Ağustos 06 2021 Yemek Sanatı

Özmen Un; Göbeklitepe ve Harran durum buğdayından ekmeklik unu üreten ilk firmalardan. Biz sağlıklı ekmek için iyi tahıl ve doğru üretilmiş unları çok önemsiyoruz. Bu bakımdan durum buğdayı neden sadece makarnada kullanılsın diye düşündük. Sektörde yoğun olarak kullanılan Özmen sarısı da ilk etapta satış noktalarında ev tipi kullanıma uygun şekliyle satışa sunulacak.  

Vitamin ve mineral açısından diğer buğday türlerine göre daha zengin olan durum buğdayının ekmekcilikte kullanılması konusunda öncü olduk. Mutluyuz ki öngörülerimiz de haklı çıktık. Halkımız bu buğday türünü çok sevdi. Sarı un ve kişiselleştirilmiş durum buğdayı unlarıyla farklı buğday türleriyle yapılan somun ekmeği, köy ekmekleri, çiçek ekmek gibi tüm ekmek çeşitleri yapılabilir. 

Özmen sarısı işe  artizan ekmekçilerin gözdesi olduk , şimdi de evlerde sarı un ile harikalar yaratılacak. Covid-19 virüsü ile  birlikte halkımızın evde un kullanımı arttı. Unları kendileri gördü ve hamur yoğurdukça yeniden una ve buğdaya olan inançları arttı, bu da bizi çok mutlu ediyor.  Evlerde unlar ile çok farklı fırıncılık ürünleri yapılıyor, biz de takip ediyoruz inanıyoruz ki bu süreç sonunda ekmekçilik ve pastacılık daha da gelişecek.


Paylaş:

E-Katalog

Güncel ürün kataloğumuz için lütfen aşağıdaki butona tıklayınız.

İndir

Tarifler

Anadolu’nun tahıl ve tohum mirasını sanata dönüştüren en değerli tarifleri incelemek için tıklayınız.

Tariflere Git
Sıkça
Sorulan
Sorular
Detaya Git