MENÜ

Özmen Un ile Tatlı Buluşmalar - Samsun

Aralık 20 2021 Fuarlar

‘’TATLI BULUŞMALAR’’ SAMSUN’DA SEKTÖRÜ BİR ARAYA GETİRDİ

Özmen Un,  “Tatlı Buluşmalar’’ etkinliği kapsamında sektör temsilcilerini bir araya getirmeye devam ediyor. 

Her ay alanında profesyonel baklavacıları, zanaatkârları, ve ustaları bir araya getiren “Tatlı Buluşmalar’’ etkinliği, 10 Aralık tarihinde Sheraton Grand Samsun Otel’de gerçekleşti. Özmen Un’ un yeni ürün ve hizmetlerini sektör temsilcileriyle buluşturmak üzere Gaziantep’ten başlayarak yola çıkan organizasyon; Mersin, Kayseri, Başkent Ankara’nın ardından Samsun’da da yoğun ilgiyle karşılandı.

 ‘’Anadolu’nun Tarım Mirasına Güvenimiz Sonsuz’’

Samsun yöresine ait bir tat olan Atom lezzetiyle ve Karadeniz’in hareketli ezgileriyle karşılanan Özmen Un Y.K. Başkanı Erhan Özmen, sektöre ve Anadolu’nun tarım mirasına olan güvenini belirtirken ‘’Bizi işimize, vatanımıza, geleceğe olan inancımız ve tutkumuz taşıyacak. Bizler 4. Kuşak temsilcilerimizle Anadolu’nun tahıl mirasını una dönüştürüp tüm dünya ile buluşturuyoruz. Yaptığımız sözleşmeli tarım ile de çiftçimizi destekliyoruz’’ dedi.

Tarımın birçok alanında kıymetli bilgiler paylaşan Özmen, Türk un sektörünün geleceği için de sevindirici haberi endüstriyle paylaşarak sözlerine şu şekilde devam etti, ‘’Gelecek, bugünden daha zor olacak. Türkiye olarak gelecekte var olabilmek için hem operasyonel anlamda güçlü olmak hem de geleceğin gıdalarını üretmek gerekiyor. Hububat değirmenciliği sağlıklı unlar ve katma değerli ürünler için çok önemli yatırımlar ile dünyanın en katma değerli unlarını üreten bir merkeze dönüştürülebilir’’ diye belirtirken Özmen Un tarafından önümüzdeki dönemde yapılmasını planladıkları hububat değirmenciliğinin de ilk sinyallerini verdi.

‘’Karadeniz’in İncisinde Lezzet Şöleni Yaşandı’’

Tatlı Buluşmalar, Karadeniz’in İncisi Samsun’da sektörü bir araya getirirken davetlilere lezzet şöleni yaşattı. Katılımcılar arasında yer alan Salih Usta, Ünlüoğlu Baklava, Usluoğlu, Taş Ocak, Altın Ekmek, Baltat, Fetil Yufka, Beton Helva, Dilim Tatlı, Lokma Tatlı, Hacıbekir, Adem Usta ve birçok marka Samsun’a özel Atom – Samsun simidi ve çeşitli ürünler ile dikkat çektiler. Özmen Un’un 42 çeşit ürün gamıyla üretilen ürünleri, ustalar ve sektör paydaşları tarafından tadılırken, yorumlarıyla da yeni ürünlerin geliştirilmesi için katkıda bulundular. 

 “Samsun Tatlı Buluşmalar” etkinliğinde Türkiye’nin önde gelen baklava markalarından Çelebioğlu Baklava’nın Y.K. Başkanı Mehmet Çiftçi, Bulguroğlu Baklava’nın kurucularından Necati Bulguroğlu, Akşam Simit kurucusu İbrahim Aksu katılımlarıyla organizasyona renk katarken, gelen soruları yanıtlayarak sektördeki deneyimlerini dinleyicilere aktardılar. 

Özmen Un Tatlı Buluşmalar;  Emre Gıda ve Yüceler Gıda gibi bölge bayilerine plaketlerin verilmesiyle son buldu. 

“Tatlı Buluşmalar” programı Anadolu’yu karış karış dolaşmaya, zanaatkarları desteklemeye ve sektörün nabzını tutmaya devam edecek. 

Paylaş:

E-Katalog

Güncel ürün kataloğumuz için lütfen aşağıdaki butona tıklayınız.

İndir

Tarifler

Anadolu’nun tahıl ve tohum mirasını sanata dönüştüren en değerli tarifleri incelemek için tıklayınız.

Tariflere Git
Sıkça
Sorulan
Sorular
Detaya Git