MENÜ

Özmen Un İle Tatlı Buluşmalar - Tarsus

Eylül 29 2021 Etkinlikler

Özmen Un İle Tatlı Buluşmalar Çukurovalı Ustaları Tarsus'ta Buluşturdu. ANADOLU'NUN BAKLAVA MİRASINA DEĞER KATAN ÖZMEN UN BAKLAVA USTALARI İÇİN GELİŞTİRDİĞİ ZIVAGO VE ANTEP UNUNUN TANITIMI İÇİ ANADOLU'YU DOLAŞIP USTALARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR.

Özmen Un,  Endüstri 4,0 un fabrikasında 43 çeşit un üreterek Türkiye un mamulleri sektörüne katkı sunmaya devam ediyor. Fırıncılık, ustalık, ev tipi, kişiselleştirilmiş unlarla birlikte zanaatkârlık serisi ile de baklava ustalarına özel çözümler geliştiriyor.

Geçtiğimiz hafta Özmen Un “Tatlı Buluşmalar” programı Baklavacılığın başkenti Gaziantep’teki lansmanla basına duyurulmuştu. 2.’nci buluşma Adana ve Mersinli baklava ustalarıyla Tarsus Yıldırımlar Park Restaurantta gerçekleştirildi.

Programa Özmen Un Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Özmen, Mine Özmen ve gazeteci Esin Övet katıldı.

Program kapsamında Türkiye’deki tüm baklava ve tatlı ustalarına ulaşmak istediklerini ifade eden Erhan Özmen, “İlhamımız zanaatkârlığın kıymetini bilen ustalar. Amacımız yüzlerce yıllık baklavacılık geleneğini en iyi şekilde geleceğe taşıyacak ustaların ihtiyaçlarına tam olarak karşılık verecek unlar üretmek. Son unlarımızdan Zivago Türkiye’nin hatta dünyanın neresinde baklava üretirseniz üretin hiçbir paçalar gerek kalmadan mükemmel baklava yapıbilecek bir un. Zivago’da ustaların alın teri Özmen Un’un akıl teri var diyen Özmen amacımız Tesla gibi daha iyisini en iyisini yapmak. Her gün daha fazla çalışıyoruz haftada 36 saat çalışmak yetmiyorsa 72 saat emek veriyoruz. Yarım asra varan değirmenci bir ailenin 3. Kuşak temsilcisi olduğunu söyleyen Erhan Özmen ülkemize yapılacak en büyük fayda kendi alanlarımızda markalar yaratmak, bölgemize değer katmak. Bizler Mezopotamya’nın eşsiz buğdaylarını dünyanın en gelişmiş teknolojilerini kullanarak una dönüştürüyoruz. Tohumdan sofraya gelene kadar bir buğdayın her aşamasından sorumluyuz. Buğdaylar coğrafyamızın hafızası onu geleceğe taşımak, Anadolu kültürünü ölümsüz kılmak demek” dedi.

“Tatlı Buluşmalar” programına Adana ve Mersin Bölgesinden 300’e yakın baklava ustası ve işletme sahibi katıldı.

Bölgenin en önemli baklava markalarından temsilcilerinin yer aldığı sohbet programında Adana Seç Baklava, Tarsus Develiler, Mersin Ünlüoğlu, Mersin Tatlıcı Kardeşler, Tarsuslu İDO, Tatlıcı Köse,  gibi ülkemizin önemli baklava markalarının tatlıları konuklara ikram edildi.

Program kapsamında Üretim müdürü tarafından gıda güvenliğine yönelik sorular cevaplanırken markaya özel un yapımı hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Anadolu’nun en özel buğdayları, dünyada çok az un fabrikasında yer alan teknoloji ile temizlenerek una dönüşüyor.  Kaliteli un için gerekli olan iyi kalite buğdayları özenle seçen teknoloji aynı zamanda dünyada çok az fabrikada mevcut olan piling temizleme sistemiyle buğdayları temizliyor.  Doğadan gelebilecek birçok yabancı madde ve bulaşan bu üstün teknoloji sayesinde temizlenirken, buğdayın kabuk soyma işleminde fire en aza indiriliyor. Buğdayın sahip olduğu tüm vitamin ve mineraller bu sayede una geçebiliyor. Sonuç olarak Mezopotamya’nın güneşinde renk almış buğdayların lezzeti Özmen Un ile her bir baklava dilimine yansıtılıyor. Teknoloji yatırımlarımızın amacı tüm zanaatkârlıkların ürettiği lezzetlere kalite desteği sunmak.

Yönetim kurulu Başkanı Erhan Özmen, “Biz Anadolu’ya, Anadolu’nun buğdaylarına inanıyoruz. Göbeklitepe’de buğdayın ekilmesiyle ilgili çok önemli bir projenin de üzerinde çalıştıklarını ifade eden Özmen; Özmen Un olarak bu coğrafyadaki zanaatkarlığı dünya sofralarıyla  buluşturma konusunda  çok önemli çalışmalarımız var. Göbeklitepe, Anadolu buğdayın, ekmeğin anayurdu.  Yaptığımız yatırımlarla Anadolu’nun değerli tahıllarını işleyip dünyaya satıyoruz, yerel tohumların ekonomiye kazandırılması konusunda sadece yurt içinde değil yurtdışında da yoğun çalışmalar yürütmekteyiz diyerek. Sözleşmeleri tarım ile de çiftçilerimize ve sürdürülebilir tarıma destek oluyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Tatlı buluşmalar önümüzdeki günlerde Kayseri ve Ankara programıyla devam edecek.

Paylaş:

E-Katalog

Güncel ürün kataloğumuz için lütfen aşağıdaki butona tıklayınız.

İndir

Tarifler

Anadolu’nun tahıl ve tohum mirasını sanata dönüştüren en değerli tarifleri incelemek için tıklayınız.

Tariflere Git
Sıkça
Sorulan
Sorular
Detaya Git