MENÜ

Özmen Un ile Tatlı Buluşmalar - Gaziantep

Ağustos 25 2021 Etkinlikler

20 Ağustos 2021 Özmen Un ile Tatlı Buluşmalar - Gaziantep 

Anadolu’nun baklava mirasına değer katan Özmen Un’un baklava ustaları için geliştirdiği ZİVAGO, ANTEP UNU ve diğer zanaatkarlık serisi ürünlerinin tanıtımı Türkiye’yi dolaşıp ustalarla buluşuyor. 

“Tatlı Buluşmalar” sloganı ile başlayan programlar yıl boyu devam edecek. Özmen Un, Endüstri 4.0 un fabrikasında 43 çeşit un üreterek, Türkiye un mamulleri sektörüne katkı sunmaya devam ediyor. Fırıncılık, ustalık, ev tipi, kişiselleştirilmiş unlarla birlikte zanaatkârlık serisi ile de baklava ustalarına özel çözümler geliştiriyor. 

Geçtiğimiz hafta Özmen Un’ un düzenlediği “Tatlı Buluşmalar” programı, baklavacılığın başkenti Gaziantep’te başladı. Programa Özmen Un Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Erhan Özmen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Oğuz Özmen ve tüm saha ekibi katıldı. Program kapsamında Türkiye’deki tüm baklava ve tatlı ustalarına ulaşmak istediklerini ifade eden Erhan Özmen: ‘’İlhamımız zanaatkârlığın kıymetini bilen ustalar! Amacımız yüzlerce yıllık baklavacılık geleneğini en iyi şekilde geleceğe taşıyacak ustaların ihtiyaçlarına tam olarak karşılık verecek unlar üretmek. Son unlarımızdan biri olan Zivago, Türkiye’nin hatta dünyanın neresinde baklava üretirseniz üretin, hiçbir paçala gerek kalmadan mükemmel baklava yapabilecek bir un. Ustalık ve mühendisliğin birleştiği Zivago unu gerçek bir şaheser.’’ dedi. 

“Tatlı Buluşmalar” programı aynı zamanda bir ilke de ev sahipliği yaptı. Bulguroğlu Baklava sahibi İsrafil Kartal ve Necati Bulguroğlu, Koçak Baklava sahibi Coşkun Koçak, Çelebioğlu Baklava sahibi Mehmet Çiftçi, Ömer Güllü Baklava’nın sahibi Ömer Güllü, İmam Çağdaş Baklava sahibi Burhan Çağdaş gibi Gaziantep’in dünya çapında kıymetli baklavacılarını bir araya getirdi. Gaziantep’in baklava duayenleri gerek unlar hakkında gerekse programlar ilgili olumlu görüşlerini bildirirken doğru un iyi baklavanın iskeletidir. Özmen Un yarım asra varan deneyimiyle baklava sektörünün çıtasını her geçen gün daha da yukarıya taşıyor. Zanaatkârlığa verdiği değer geleneğimizi yaşatıp tüm dünya ile buluşmasını sağlıyor dediler. Program kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesinde “Tatlı Buluşmalar” ile sektörle buluşacaklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Özmen pandemi ile beraber dünyada gıda güvenliği daha da önem kazanmaya başladığını belirtti. Dünyanın en gelişmiş gıda güvenliği belgesi BRC’ye sahip olduklarını söyleyen Özmen; ‘Tahıl geleceğin yeşil altını.’ vurgusunu yaptı. Dünyanın en gelişmiş gıda güveliği yönetim sistemi BRC ile el değmeden üretilen unlar % 100 gıda güveliği ile sofralarınıza geliyor. Bu sistem dünyada çok az fabrikada var diyerek doğru sağlıklı ve güvenli gıdaya dikkat çekti. 

Anadolu’nun en özel buğdayları, dünyada çok az un fabrikasında yer alan teknoloji ile temizlenerek una dönüşüyor. Kaliteli un için gerekli olan iyi kalite buğdayları özenle seçen teknoloji aynı zamanda dünyada çok az fabrikada mevcut olan piling temizleme sistemiyle buğdayları temizliyor. Doğadan gelebilecek birçok yabancı madde bu üstün teknoloji sayesinde temizlenirken, buğdayın kabuk soyma işleminde fire en aza indiriliyor. Buğdayın sahip olduğu tüm vitamin ve mineraller bu sayede una geçebiliyor. Sonuç olarak Mezopotamya’nın güneşinde renk almış buğdayların lezzeti Özmen Un ile her bir baklava dilimine yansıtılıyor. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Özmen; “bilimsel çalışmalarla birlikte yürütülen üretimler sayesinde her baklava çeşidine özel, her ortamda performansı yüksek unlar üretmek baklava zanaatkârlığına olan inancımızdandır” dedi. 

Yönetim kurulu Başkanı Erhan Özmen; biz Anadolu’ya, Anadolu’nun buğdaylarına inanıyoruz. Göbeklitepe’de buğdayın ekilmesiyle ilgili çok önemli bir projenin de üzerinde çalıştıklarını ifade eden Erhan Özmen; Özmen Un olarak bu coğrafyadaki zanaatkârlığı dünya sofralarıyla buluşturma konusunda çok önemli çalışmalarımız var. Göbeklitepe, Anadolu buğdayın, ekmeğin anayurdu. Yaptığımız yatırımlarla Anadolu’nun değerli tahıllarını işleyip dünyaya satıyoruz, yerel tohumların ekonomiye kazandırılması konusunda sadece yurt içinde değil yurtdışında da yoğun çalışmalar yürütmekteyiz diyerek, sözleşmeleri tarım ile de çiftçilerimize ve sürdürülebilir tarıma destek oluyoruz sözlerini tamamladı.

Paylaş:

E-Katalog

Güncel ürün kataloğumuz için lütfen aşağıdaki butona tıklayınız.

İndir

Tarifler

Anadolu’nun tahıl ve tohum mirasını sanata dönüştüren en değerli tarifleri incelemek için tıklayınız.

Tariflere Git
Sıkça
Sorulan
Sorular
Detaya Git