MENÜ

Özmen Un ile Tatlı Buluşmalar - Kayseri

Ekim 11 2021 Etkinlikler

ANADOLU’NUN BAKLAVA MİRASINA DEĞER KATAN ÖZMEN UN BAKLAVA USTALARI İÇİN GELİŞTİRDİĞİ ZİVAGO VE ANTEP UNU'NUN TANITIMI İÇİ ANADOLU’YU DOLAŞIP USTALARLA BULUŞUYOR.

“Tatlı Buluşmalar” programı Gaziantep, Tarsus’tan sonra Kayseri’deydi.

Özmen Un, Anadolu’nun tarım mirasını korumak ve zanaatkarlıklara katı sunmak için Anadolu Ekmek Haritası çalışmasından sonra, yurdun dört bir tarafını dolaşarak tatlılarla ilgili de lezzet haritası çıkardı. “Tatlı Buluşmalar” Kayseri programında konuşan Özmen Un Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen doğduğumuz topraklar Gaziantep’ten gücümüzü alıyoruz, buradan sesimizi, lezzetimizi tüm dünya ile buluşturmak için dünyanın en ileri teknolojisi ile dünya standartlarında un fabrikası yaptık. Amacımız ata tohum Anadolu buğdaylarıyla sağlıklı, lezzetli unlar yapmak. Un mamullerinin he alanında kullanılmak üzere unlar üreten fabrikadan çıkan ürünler ile unun olduğu her alanda eşsiz lezzetler yaratılabilir.

Endüstri 4.0 un fabrikasında 20 mühendisle 43 çeşit un ürettiklerine dikkat çeken Özmen; amacımız zanaatkarlıkları destekleyen onların işlerini kolaylaştıran ve elbette lezzete lezzet katan unlar üretmek dedi. 

Kayseri "Tatlı Buluşmalar” etkinliğinde Türkiye’nin önde gelen baklava markaları Çelebioğlu Baklava’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çiftçi, Bulguroğlu Baklava Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Kartal hem ürünleriyle hem de deneyimleriyle baklavacıların yanında yer alıp soruları yanıtladılar. 

Erhan Özmen teknolojimiz değiştikçe unlarımızda değişiyor. Zivago unu, Antep unu baklavacılığa kazandırdığımız en son unlarımız. Amacımız daha az sürede pişen, içindeki fıstığı ve cevizi yakmayan, 4 – 5 gün sonra da yenildiğinde tazeliğini hala koruyabilen baklavalar için un üretmek. Şu anda Zivago ve Antep unu ile yapılan baklavalar 25 dakikada fırından çıkıyor. Daha birkaç yıl önce baklava 33 dakika fırında kalıyordu. 25 dakika baklavacılık için bir devrimdir. Lezzeti artırdığı kadar maliyetleri de düşürmektedir diyen Erhan Özmen çalışmalarımızın amacı zanaatkarlıkları desteklemek, lezzeti artırmak dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen biz sadece un üretmiyoruz. Binlerce yıllık Anadolu zanaatkarlıklarını ve 12 bin yıllık Mezopotamya’nın güneşiyle pişmiş tohumların mirasını da geleceğe taşıyoruz. Biliyoruz ki ustanın iyi huyu onun mayasıdır. Amacımız ustalığı teknoloji ve bilgiyle mayalamak, onlara kol kanat ermek. 

Yarım asra varan değirmenci bir ailenin 3. Kuşak temsilcisi olduğunu söyleyen Erhan Özmen ülkemize yapılacak en büyük fayda güçlü markalar yaratarak Türkiye’den dünyaya baklava pazarını büyütmek. Amacımız daha sağlıklı, lezzetli tatlı pazarını hem Türkiye’de hem dünyada büyüterek işlerimizi geliştirmek. 

Bölgenin en önemli baklava - tatlı marka temsilcileri, ürünleri ile birlikte "Tatlı Buluşmalar" etkinliğine eşlik etti. Orhan Anteplioğlu, Yeşil Künefe, Sevgi Bacı Unlu mamuller, Baytekin Unlu Mamuller, Lider Unlu Mamuller, Fırın Kayseri, Nova Unlu Mamuller Özmen Un’un son çıkardığı Zivago ve Antep unu için olumlu görüşlerini bildirdiler. Bölgenin kıymetli markaları Özmen Un ile öncelikle Türkiye markası sonra da dünya markası olma vizyonunu paylaştıklarını da ifade ederken “yolumuz da hevesimiz de aynı, hep birlikte pazarımızı büyütüp dünyaya Türk tatlılarını taşıyacağız” dediler.

İkram edilen tatlı ve diğer un mamulleri yoğun ilgi gördü. 

“Tatlı Buluşmalar” programı Ankara ve Samsun buluşmalarıyla devam edecek.


Paylaş:

E-Katalog

Güncel ürün kataloğumuz için lütfen aşağıdaki butona tıklayınız.

İndir

Tarifler

Anadolu’nun tahıl ve tohum mirasını sanata dönüştüren en değerli tarifleri incelemek için tıklayınız.

Tariflere Git
Sıkça
Sorulan
Sorular
Detaya Git